keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Poikkeus sääntöön!

Avasin ratakauden tänään Parikkalan tonnilla. Uusi Tacklan kisapaita ensimmäistä kertaa päälle. Aitoa eurooppalaista käsityötä suoraan Virosta! Tuntia ennen kisoja Harjulinnankentällä ei vielä ollut ketään. Rennolla fiiliksellä kuitenkin verryttelemään. Ennen aukivetoja varmistettiin aikataulu ja kiinnitettiin rintaan suoraan painosta tulleet numerot.

Suurin osa viivalle tulleista oli paikallisia alle 15v junioreita. Kun rivi ei enää mahtunut radalle, sanoin perässäni olevan hyvä paikka. En jäisi alle esteeksi. Veli lähti reipaasti liikkeelle ja otin paikkani kärjessä vasta 200m täyttyessä. Juoksu tuntui alusta asti mukavalta. Oli tarkoitus juosta kiihtyvällä vauhdilla ja toisella kierroksella pitikin pidätellä, jotta viimeiselle kierrokselle jäisi kiristettävää.

Viimeiselle kierrokselle lähtiessä annoin mennä hymy huulilla. Vauhti kiihtyi aina loppusuoralle asti. Kellot käsiajalla pysähtyivät aikaan 2.47,3, eli viimeinen kierros vei enää 64s. Kun missään muualla ei vielä ole tonnin kilpailua juostu, on minun nimissä nyt KKK, kauden kotimainen kärkitulos ;). Kisan jälkeen lehtihaastattelussa sain hyvin mielin sanoa ensimmäisen kilpailun olleen hyvä. Perinteisesti ensimmäinen kilpailu on ollut vaikea, tytötkin ovat juosseet kovempaa.

Parinkymmenen minuutin palautuksen jälkeen juoksin vielä 2x200m kovaa. Jalat olivat jo hyvin palautuneet. Todellakin pääsen 800m kisarytmiin, ei mitään ongelmaa. Marskin kisat 4.6. tulevat olemaan ensimmäinen mittari todellisesta kisakunnosta kasilla. Pyhänä juoksin jo lupaavan NK (1500m) harjoituksen.

Aamupäivällä kävimme moottoripyöräkaupoilla. Puuttuu enää polkupyörä. Saa tarjota n. 180cm lyhytjalkaiselle sopivaa maantiepyörää tai cyclocrossia, hyväkuntoiset huomioidaan. Nyt hyvät lukijat on mahdollisuus ostaa Suomen halvin uuden tekniikan 4T-kevari; Rieju Marathon Pro Supermotard.

Huomisen ohjelmassa on kansallinen erotuomarikerhojen 30min juoksutesti. Saipan edustusjoukkueen kärki kerkesi kiertää rataa reippaan 7km edestä. VK-harjoituksena, mutta reippaasti enemmän on erotuomarin juostava.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti