perjantai 2. toukokuuta 2014

Mäkivetoja

Maanantaina hölkkäilin ensivuoden SM-maastojuoksurataa. Päädyimme pieniin muutoksiin, ja reitti vaikuttaa hyvälle. Tosin täysin erilaiselle kuin viimeeksi 2007. Nyt otetaan luulot pois heti lähdössä seinää vastaavaan ylämäkeen ja jatketaan hurjalla vauhdilla pitkään alamäkeen. Reitti on vaihteleva ja vaatii kykyä juosta kovaa ylämäkiä, pitää vauhtia tasaisella ja rullata rennosti jyrkkiäkin alamäkiä.

Itse harjoituksena kirmasin alamäki-ylämäki-hölkkäpalautus-alamäki-ylämäki hölkkäpalautus -metodilla kahdeksan kertaa vedon, jossa juoksua kertyi n. 45s. Harjoituksen tarkoituksena oli avata jalkoja vaihtelevalla temmolla tavallisesta poikkeavalla toteutuksella.

Tiistaina tosiaan suunta Savoon. Perille päästyäni vaihdoin lenkkivaatteet, ja lähdimme kiertämään kevyttä kymppiä Puijonlaakson mailerilupauksen kanssa. Jos minun pitäisi luonnehtia Kuopiota yhdellä adjektiivilla, olisi se todellamäkinen.

Kartasta tarkistettuna 40m pystysuoraa nousua vain yhdessä mäessä. Pitkäkinttuinen kenialaistyyppinen maileri suorastaan loikki mäkeä ylös ja totesi: "En edes ajatellut mäkeä ennenkuin aloit valittaa." Aiheesta valitin ja tarkistusmittaus paljasti, ettei nousuun tullut vielä edes käsitteeksi muodostunutta kähköslisää.


Keskiviikkona pyöräilyryhmä ajoi Giro d'Kuopion (60km) kävellen vielä lähemmäs 20km etappien välissä. Nousumetrejä kertyi päivään siis alppivuorelle kiipeämistä vastaava määrä. Hyvä tankkaus oli tarpeen. Raxin puoleenhintaan-kupungit siivittivät blogin seisovan pöydän ääreen. Ensimmäisistä, eli salaattilautasista on kuva.

Seuraavia neljää kierrosta ei kuvattu, joten mitä ei ole internetissä julkaistu ei ole ollut olemassakaan. Voidaan kuitenkin paljastaa, että maitolinjalta horjuttiin Coca-Colan suuntaan, ja salaatit vaihtuivat salamipitsaan.Puhelimessa varmistui lähtö SM-maastoihin, jossa annan panokseni joukkueelle. Joukkue lähtee iskukykyisenä Lempäälään, sillä osallistujalistaa katsoessa vain harva seura on saanut vaadittavat kolme nimeä viivalle ja suunnistajapojat ovat varmistamattoman huhun mukaan kovassa iskussa.

Lähden mielelläni, vaikka maastojuoksu sujuukin, kuin erätaidot kaupunkilaiselta. Viestit ja joukkuekilpailut ovat parasta urheilussa! Niin mäkivedot tulivat pyörällä itsestään. Yksinkertaisesti ylös ei ollut mahdollista päästä lähes 20% nousuja polkematta täysillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti