lauantai 26. huhtikuuta 2014

Menossa ja radalla

Tänään juoksin ensimmäisen varsinaisen harjoituksen sitten maantiewaterloon. Hymy nousi jo huulille. Ensimmäinen tonni meni kategoriaan "villi ori kevätlaitumella", ainakin tavoiteaikaan suhteutettuna. Katsoin parhaaksi keventää treeniä, niin että kaksi viimeistä vetoa olivat vain 600m. Näin vauhti kiihtyi aina harjoituksen loppuun asti.

Tonnit osuivat välillä 3.30-3.20 ja 600m vedot 1.56-1.54. Ajat eivät kuitenkaan olleet harjoituksessa olennaista. Tärkeintä oli "oikeanlainen väsymys". Suunta on oikea, ja parhaassa tapauksessa jo ensiviikoksi palautuu takaisin kuukauden takaiselle lähtötasolle. Ensi pyhänä taas numero rintaan.

Asiat tuppaavat kasaantua. Tunti sitten esitin arvausleikin; missä olen? Toinen toistaan mielikuvituksellisempia vastauksia. Olin kuitenkin kotona. Viimeiset kaksi viikkoa olen lähes asunut jäähallila ja läpi vuoden seikkaillut milloin missäkin. Oman elämäni sankari.

Tuuletimme Saksan lähettäessä Tanskan divariin suoraan otteluvoitoin 2-0, jolloin vältyimme sunnuntain ratkaisevalta karsintaottelulta. Kisat saatiin eilen päätökseen Imatran osalta.

Kokemus oli lähes sanoinkuvailematon. Tutustuin uusiin ihmisiin, ja porukassa teimme tapahtumasta ainutlaatuisen. Joukkueiden toimihenkilöt, pelaajat ja vieraat kehuivat Imatran-henkeä. Tsekki - Venäjä ottelussa avasin jäähyluukkua. Suuren ja mahtavan kaatuminen, ja jääminen sijoille 5-8 tarjosi huikean jännitysnäytelmän.

Heti perään pelattu Sveitsi - Kanada ei sekään jättänyt ketään kylmäksi. Kanadan voittomaali syntyi ylivoimalla vain 30s ennen loppusummeria. Toivottavasti tunnelma välittyi sateelliittiyhteydellä myös suorissa TSN:n lähetyksissä kanadalaisiin kotikatsomoihin. Paikanpäällä seuraamassa nähtiin myös itse legenda Steve Yzerman. En itse nähnyt herraa ja harmittaa kun nimikirjoitus jäi pyytämättä. Olisi ollut once in a lifetime - tilaisuus

Kisakiekko, -takki ja vapaaehtoisen kulkukortti

Imatran viimeinen ottelu, Tanska - Saksa 2-3 JA


Auringon painuessa mailleen saimme urakan päätökseen, Kiitos!
Tänään aamusta kello soi kahdeksalta. Ruokaa jo heti aamusta, ja vielä eväät mukaan. Lähdin Holiday Club Saimaan jäähallille aamutuimaan 8.45. Neljään mieheen vihelsimme kuntokiekon lopputurnauksen. Oikeutta jaettiin harrastekiekon hengen mukaisesti, mutta valitettavasti ulosajoilta ei voitu välttyä.

Poikkeuksellisesti myöhästyin yhteistreeneistä, jotka oli sovittu alkavaksi klo 14.00. Juoksin em. harjoituksen ja taas kiireellä lähdin kotiin ehtiäkseni seuraavaan paikkaan. Taas nopea ruoka- ja varustehuolto. Vielä iltaan kolmen tunnin työkeikka. Yhteenvetona päivästä 11h, lähes kellon ympäri menossa, tällä välillä 20min kotona käytännössä syömässä, ja 150km autoilua pelkästään asioita hoitaessa.

Onneksi ohjelma ei ole sentään päivittäinen. Ensiviikolla pidän lomaa. Juhlin vappuani (hillitysti) Savon sydämmessä, Kuopiossa. Työmies on vapaansa ansainnut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti