tiistai 15. huhtikuuta 2014

Vähän erilaista urheilua

Kävin sunnuntaina katsomassa vähän erilaista urheilua Kuopion jäähallilla taitoluistelun muodossa. Hallilla esitettiin "Seikkaillen saduissa" -jääshowta. Esitys oli koottu viidestä eri Disney-sadusta. Jäällä nähtiin 101 dalmatialaista, Lumikki, Peter Pan, Alladin sekä Toy Story. Toki show oli aiheestaankin päätellen suunnattu perheen pienimmille, mutten todellakaan kadu kavereiden suosituksesta paikalle saapumistani.

Kokonaisuudessaan esitys oli hieno. Kuitenkin suurimman vaikutuksen minuun teki se, kuinka suuri joukko eri ikäisiä ja kokoisia luistelijoita toimivat yhdessä. Nuorimmat esiintyjät olivat hädin tuskin kolmea vuotta täyttäneitä, ja pelkkä pystyssä pysyminen tuotti vaikeuksia. Silti he uskalsivat melkein täyden katsomon eteen luistelemaan, isompien ja kokeneenpien avustuksella, tietenkin. Kaikilla oli selvästikkin hauskaa.


Tässä kohtaan iski pieni kateus. Miksei kestävyysjuoksussakin voisi olla tällaisia tapahtumia? Tapahtumia, joissa useat kymmenet urheilijat tekisivät viikkojen ajan töitä yhteisen päämäärän eteen tullen itsekkin samalla koko ajan paremmiksi. Laji on tottakai aivan eri, eikä juoksun puolella esitystyyppiset tapahtumat toimisi. Mielestäni silti jotain tämänsuuntaista lajiinliittyvää "hauskanpitoa" pitäisi olla joskus totutun yksinpuurtamisen lomassa.

Käytännössä kaikissa kisoissa, ja välillä treeneissäkin, vallitsee kireä ja jännittynyt ilmapiiri. Kuuluu lajiin, ja on useimmiten ihan hyvä juttu. Kellekkään ei kuitenkaan varmasti tekisi pahaa tehdä joskus jotain "hurjaa". Miten olisi vaikka vappu- tai halloweenjuoksu, jossa osallistumisen edellytyksenä naamiasu, ja tottakai myös paras asu palkittaisiin? Juoksuporukan pitäisi pystyä pitämään enemmän yhtä ilman jatkuvaa kilpailua sekä selkään puukottamista. Vaikka tavoitteet olisivat kuinka korkealla, joskus on hyvä tehdä jotain ei-niin-totista.

Törmäsin pari päivää sitten internetin ihmeellisessä maailmassa juoksutapahtumaan, jossa on epäilemättä kaipaamaani hulluutta. Kyseessä on Virolahdella järjestettävä Aino ja Reino -maantiejuoksu. Kisassa siis pingotaan 1,4km mittainen lenkki tohvelit jalassa.Tällaisia tapahtumia tarvitaan lisää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti