lauantai 19. huhtikuuta 2014

Toka kerta

Tänään kävi näin. Kyseisen blogin kirjoittajien plakkariin kertyi tämän vuotisilta SM-maanteiltä kaksi keskeyttämistä. Itse olen siis vastuussa päivän toisesta kerrasta. Aina harmittaa jättää leikki kesken, mutta nyt ei ollut juurikaan muita vaihtoehtoja. Jotain positiivista on tästäkin kisasta kuitenkin löydettävissä. Minulle riitti 7km kohdalla, kun Kalle keskeytti vajaa 0.5km aiemmin. Blogin sisäinen paremmuus kääntyi siis selkeästi minun hyväkseni. Ainakin näin minun logiikallani, ja vastaväitteitä en ota vastaan.

Voin jakaa täysin edellisestä blogitekstistä esiinnousevan tuskan ja hämmennyksen. En tiedä, mitä tapahtui. Alkuverkassa tuntui kohtalaiselta, ja olin ihan hyvällä mielellä. Odotin normijuoksua. Kuitenkin tämä toiveikkuus haihtui saman tien lähtöviivan jäätyä taakse. Suoraan sanottuna tiesin 0.5km kohdalla, etten tule saapumaan maaliin siitä kisasta. Olo oli outo, jalat eivät jotenkin vaan liikkuneet, eikä elimistö päässyt tiukille, niin kuin sen kisassa kuuluisi päästä. Huono tuntemus välittyi yleisönki joukkoon. Ensi kertaa ”tule pois sieltä” -käsky kuului 4km kohdalla. Tästä jatkoin väkisin vielä yhden 3km mittaisen kierroksen verran. Sitten riitti.

Lähtöviivalla oli vielä hyvä mieli
Koko matkan punnitsin mielessäni vaihtoehtoja juoksun jatkon suhteen. Jatkaakko loppuun asti, kellottaa huono aika ja tehdä mahdollisesti hallaa toimimattomalle elimistölle? Vai keskeyttääkkö luovuttajamaisesti vastoin periaatteitani? Kaksi huonoa vaihtoehtoa. Lopulta koin, ettei maaliin saapumisesta ole loppuunsa mitää hyötyä. Olen tyytyväinen ratkaisuuni, en ollut tänään tilassa, jossa voi juosta kilpaa.

Voi olla, että oli virhe lähteä näihin kisoihin jokseenkin keskenkuntoisena, mutta tehty mikä tehty. Tästä eteenpäin suunnitelmiin kuuluu tämän täydellisen romahtamisen syyn selvittäminen. Heti alku viikosta suuntaan lääkäriin, tai ainakin verikokeisiin. Tämä oli osaltani kevään viimeinen startti, seuraavan kerran sitten, kun hyvältä tuntuu. En halua nyt kiirehtiä kuntoonpääsemisen kanssa, vaan edetä hitaasti ja järkevästi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti