sunnuntai 10. elokuuta 2014

Tien päältä

Huittisten SM-kisareissun peruunnuttua en jäänyt laakereilleni makaamaan. Perjantaina matka vei suureen maailmaan Pelastakaa Lasten pääkonttoriin. Minut oli kutsuttu jakamaan omaa osaamista ja kokemuksiani eteenpäin. Mielenkiintoinen tilaisuus, ehkä ainutkertainen.

Navigaattori ilmoitti: "Olet saapunut määränpäähän." Sisääntulo ja koko konttori yleisesti oli todella vaikuttava. Mietin, jotta kannattaa lähteä mahdollisuuksiin mukaan. Oli todella hienoa, kun ihmiset ympäri maata olivat kiinnostuneita juuri siitä mitä minulla on sanottavaa. Tilaisuuden jälkeen kovasti vielä kiiteltiin.

Ohjelmaan oli mahdutettu toiminnallinen luento aiheesta osallisuus ja onnistuminen. Koemme onnistumisen tunteita hyvin eritavoin, mutta jokaiselle ne ovat yhtä tärkeitä. On aina mielenkiintoista tietää perusteet omien tunteiden takaa. Maailma avautuu uudella tavalla.Pyhäpäivänä on asiallista tehdä pitkä lenkki. Eilen lauantaina pistimme maajoukkuepyöräilijä Hännisen Jaakon kanssa linjat kuumiksi ja sovimme yhteislenkin heti aamuksi. Tankkasin pastalla, täytin juomapullon ja lähdin rauhassa matkaan sovitulle tapaamispaikalle 10km kotonta.

Tein reippaan 40km lenkin perjantaina, lepäsin lauantain. Vauhti kiihtyi kun pääsimme pois kaupungista pyöräilijöiden suosimalle osuudelle, parhaimmillaan 7% alamäkeen mittarissa oli yli 70km/h. Jalat tuntuivat ensimmäisen 40km jälkeen niin hyviltä, että rohkenin jatkaa toiselle puolelle kaupunkia. Kilometrit rullasivat ja vauhti pysyi hyvänä.

Viimeisellä 15km pätkällä myötätuuleen hymy venyi korviin asti isolla keskiöllä pyörittäessä. Kolme tuntia kului sananmukaisesti vauhdikkaasti. Reitti Urheilutalo - Kaukopää (Stora Enso) - Jäppilänniementie - Mustalampi - Korvenkylä - Aholantie - Urheilutalo kierrätti kampia 80km edestä. Mäkiselläkin reitillä keskinopeus ylitti 26km/h.

Maajoukkuepaita keräsi huomiota ja yhden ryhmän ohittaessa jyrkkään ja pitkään ylämäkeen Jaakko päättikin tanssia irti satulasta. Ajoin itsekin kovaa ryhmän ohi, mutta vauhdinlisäys oli jotain käsittämätöntä. Mies katosi hetkessä pieneksi pisteeksi horisonttiin. Puoliammattilaisen ja harrastajan ero.

Felt F55X Cyclocross-pyörä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti