tiistai 12. elokuuta 2014

Pieni askelia eteenpäin

Tällä kertaa en kirjoittele vain yhden vaan kahden ruudun takaa. Kirjoittaminen sujuu hitaasti. Keskittyminen ei ole juuri nyt blogitekstin parissa vaan isommassa ruudussa pyörivissä Euroopan mestaruuskilpailuissa. Muutenkin päivä on kulunut pääasiasssa kannat katossa TV:n ääressä, ja ihan oikeutetusti. Tänään oli ansaittu lepopäivä.

Viimeiseen neljään päivään on kertynyt treeniä ihan mukavasti. Tälle ajalle on tullut juoksulenkkejä kolme kappaletta. Lisäksi pyörä on liikkunut pitkälti toistasataa kilometriä.

Treenimäärien kasvun lisäksi viime päivinä on menty muutenki kovasti kohti ”oikeaa” harjoittelua. Sunnuntaina sykemittari teki paluun kuvioihin. Huomasi, ettei sitä ollut vähään aikaan tullut käyttäneeksi. Meni liki tunti kaivella jokainen kodin kolo ja piilo mittarin löytääkseen. Lopulta pääsin metsään kellolla ja pannalla rengastettuna.

Vähän lähtiessä pelkäsin, mitenköhän hurjia lukemia mittarissa tulisi seisomaan. Pelko osoittautui turhaksi. Tottakai sykkeet olivat jonkin verran koholla verrattuna lukemiin, joita hyvässä kunnossa ollessani olin mitannut. Tämä oli odotettavissa. Uskon, että kun saan vaan lisää juoksua alle, niin sykkeetkin tulevat äkkiä alas.


Eilen sykemittarin kaveriksi harjoittelun tueksi palasi harjoituspäiväkirja. Kirjan sivut ovat pysyneet autioina neljän kuukauden ajan. Nyt tuntui hyvältä hetkeltä alkaa lisätä mustaa valkoiselle, kilometrejä, aikoja, tuntemuksia, sykkeitä. Luovuin perinteisestä Juoksija-lehden harjoituspäiväkirjasta. Kyseisessä vihkosessa jokaiselle päivälle varattu tila on niin pieni, että aina saa olla taiteilemassa, kuinka saisi asiansa siihen mahtumaan. Tilalle tuli ihan perinteinen ruutuvihko, joskin tosihienolla avaruusteemalla varustettuna. Mielestäni on kiva, että tehdyt asiat olennaisine tietoineen ovat tallessa kansien välissä. Merkintöihin tulee pystyä palaamaan aina tarpeen tullen tai ihan vaan huvin vuoksi.


Toivon, että lepo on palauttanut tänään raskailta ja tyhjiltä tuntuneet jalat. Huomena haluaisin pystyä juoksemaan pitkän lenkin. Sykemittarin kanssa ja jälkeenpäin harjoituspäiväkirjaan kirjoitellen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti