perjantai 15. elokuuta 2014

Ensimmäinet pyöräilykilpailut

Alkuviikosta otin rauhallisesti. Tiistai iltana säädin pyörästä vaihteet kohdalleen tarkoituksena kilpailla keskiviikkona seuran viikkotempo -kisoissa. Menin työpäivän jälkeen hyvissä ajoissa paikalle Jäppilänniementien alkupäässä sijaitsevalle lähtöpaikalle.

Viikonloppna ajettavan Imatra MTB:n vuoksi osanottajia oli tavallista vähemmän. Ensikertalainen otettiin kuitenkin hyvin vastaan. Apua oli heti saatavilla kun tarvitsinkin "kymppimillin lenkkiavainta" etujarrun säätämiseen.

Lähtöpuomi otettiin esiin ja puomille muodostui jono. Vapaassa järjestyksellä matkaan minuutin välein alkaen klo 19.00. Sain itse jaoston puheenjohtajalta viimehetken vinkit reitille, ja varmistettiin vielä minun tietävän 5km kääntöpaikan. Vastasin maalattu keltainen piste, tiedän.

Valmiina... Aja! Kello tuli tasan 19.03. Kiihdytin matkaan ja tasaisella otin 40km/h mittariin cyclocross-pyörällä matalalta alaotteelta. Alku oli helppo, vaikka vauhtia oli reipaasti. Puolimatkassa kääntöpaikalle hyvä vauhti törmäsi lähes seinään. Aloin mäen kiipeämisen, ketju putosi pienelle keskiölle ja yhä suuremmalle rattaalle takana.

Jäppilänniemen Tempon reittikartta ja -profiili
Google Earthin korkeuskäyrä antaa nousun jyrkimmiksi kohdiksi yli 10%. Oli pakko nousta ajamaan putkelta. Loppunoususta jälkeeni lähtenyt pyöräilijä ohitti, mutta tiesin kääntöpaian olevan jo lähellä. Kääntyminen oli epävarmaa kapealla tiellä. Kellossa oli tasan yhdeksän minuuttia, tavoittelin 18min alitusta.

Heti alamäkeen kiihdyttäen kovaan vauhtiin. Pienen nousun jälkeen pitkässä ja jyrkässä mäessä lähes kuuttakymppiä. Kun ylämäet ovat pitkä ja alamäissä mennään 50-60km/h sekä sivutuuli puhaltaa, tuntuu kuin ajaisi kokoajan ylämäkeen ja vastatuuleen.

Selvisin metsän suojiin ja viimeinen kilometri alkoi. Tiesin jaksavani maaliin ja mittarissa oli taas 40km/h tasaisella. Maaliviiva lähestyi ja pelasti väsyneen kestävyysurheilijan. Aikani oli tasan 18.00, eli keskinopeudeksi muodostuu kympillä 33.3km/h. Jäin voittajasta reippaat kolme minuuttia, mutta väärän lajin välineistä voidaan antaa minuutin moraalinen hyvitys. Jokainen kilpailee omaa parasta kaveriaan vastaan ja olin tyytyväinen. Hyvässä porukassa kävimme kiertämässä reitin vielä uudelleen loppuverryttelynä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti