lauantai 1. helmikuuta 2014

Pitkästä aikaa suksilla

Tämän vuoden ensimmäinen kunnon hiihtolenkki meni näköjään helmikuun puolelle. Jouluaattona tuli pihamaalla 45min hiihdeltyä, mutta ehkä sitä ei voi laskea. Hiihto oli tänään ihan sellaista kuin muistin: sukset ei luistanut, palelsi ja otti päähän, ja ensimmäisen hiihtokerran kunniaksi myös koski joka paikkaan ja kädet olivat loppu 1,5km kohdalla. Lisäksi käsiin sattuivat vähingossa väärän tyylin sauvat, jotka juuri ja juuri ylsivät maahan asti. Silti oli kyllä ihan kivaa. Ja ei siinä mitään, vaikka ei olisi ollutkaan. Mitä pahempi lenkki ja mitä pahemmassa säässä, sitä parempi mieli lenkin jälkeen.


Latuja Siilinjärvellä ei siis vielä varsinaisesti ole, vaan ainoa pätevä hiihtopaikka löytyi järven jäältä. Mittaa tälle ladulle kertyi noin 1km/kierros. Ura oli vähän tukossa ja sauvat luistivat alla olevan jään takia. Toisaalta tilanne olisi kyllä huomattavasti huonompi, jos sitä jäätä ei siinä olisi ollut...



Normaaleina talvina hiihto on iso osa treenaamistani. Esimerkiksi viime talvena jalkavaivojen vuoksi hiihtokilometrejä minulle kertyi reilut 1700km, tälle talvelle kysyinen luku on tällä hetkellä alle 20km. 13-vuotiaaksi asti hiihdin kilpaa ihan tosissaan ja sen jälkeenkin vielä satunnaisesti. En kyllä kadu yhtään, vaikka päälajiksi valikoitui hiihdon sijaan kestävyysjuoksu. Juosta voi milloin vain ja missä vain, mutta hiihto on monimutkaista ja kallista. Lisäksi en hyväksy sitä, että hiihdossa suksella on niin iso merkitys.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti