maanantai 10. maaliskuuta 2014

Lähes 400km liikuntaa kolmeen viikkoon

Tänään en valtavirrasta poiketen pitänyt eväsretkeä koulun salissa, vaan kirjoitin äidinkielen ylioppilaskokeen esseen aiheesta mitä jätämme jälkeemme ja kuinka tallennamme elämämme. Tietysti hyvin lukijoita kerännyt blogi jää internetin syövereihin ikuisiksi ajoiksi, mutta sentään kaikkeä ei täälläkään ole tarkoitus julkaista.

Taitekohtaan tultaessa on pidettävä pieni yhteenveto. Sekä kirjoitukset, että harjoituskausi ennen ratakisoja ovat ohittaneet puolivälin krouvin. Harjoituspäiväkirjaan on merkitty 1750km edestä juoksua lokakuun alusta laskettuna, eli siis n. 11km päiväaltistukseksi muunnettuna. Kun muutama hiihtokerta ynnätään mukaan saavutetaan 2000km rajapyykki liikkumisessa.

Kokonaisrasitusta mitattaessa on syytä ottaa lukuun vielä vihellettävät pelit, joita on kertynyt jo lähemmäs neljäkymmentä. SM-hallien jälkeen ehdin kolmeen viikkoon juosta 240km ja vielä hiihtää 130km päälle, yhteensä siis 370km vaihtuneita maisemia.

Eilen pyhänä harjoitusjakso huipentui kuudella hikisellä tunnilla. Kolme peliä juniorijääkiekkoa ja iltalenkiksi TV kevyt 20km. Tunnustan käyneeni ostamassa herkkuja kaupan kautta. Sain kuitenkin kaverin luvan, vielä omaa lupaakin parempi. Ja tunnetusti omallakin luvalla pääsee jo pitkälle!

Satu kommentoi terävästi, että viikon onnistuneisuuden yksikkö on kilometri, eikä euro. Kolme viikkoa menivät siis ilmeisen hyvin. Toisaalta viimeisen viikon ansioit voisi kääntää edestakaisiksi lentolipuiksi Kanariansaarille. Sielläkin on ilmeisen kivaa.

Nyt tarkoituksena on pitää määrällisesti erittäin kevyt viikko, mutta tehdä jo loppuviikosta kova vauhti-/maksimikestävyys -harjoite. Tavoitteena startata keväällä muutamaan kilpailuun maanteiden kauhuna. Legendaarisien Esson-baarin tai nykymuodossa ymmärrykseni mukaan julkaisukelvottoman nimisen Facebook keskusteluryhmän huhujen mukaan tekee tiukkaa ehtiä maaliin ennen kuin ensimmäiset ovat vetäneet verkkarit jalkaan. Hallikisat antoivat jo katetta huhuille.

Inkerin-kisoista viime kesältä. Aika jäi harmittavasti senttien verran päälle kahden minuutin, 2.00.09. Etualalta löytyy kuitenkin vihje nimeltä mainitsemattomasti maantiekauhusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti