tiistai 25. maaliskuuta 2014

Satun haastattelu

Kun sinulta kysytään harrastuksistasi, mitä vastaat?

-Yleensä vastaan, että juoksemista, sillä tavallisesti kysyjä mieltää sen harrastukseksi. Itse en koe harrastavani juoksua vaan olevani juoksija, siinä on iso ero! Varsinaisia harrastuksia, mitä teen kun on aikaa urheilun ja koulun lomassa, ovat lukeminen, musiikin kuuntelu, blogin kirjoittaminen sekä kavereiden kanssa hölömöily.

Kirjoitit aiemmin vanhojentansseista. olet siis ilmeisesti lukiossa. Kuinka koulu on sujunut?

-Kyllä olen. Koulu on sujunut kaikin puolin hyvin. Käyn Kuopion Klassillista lukiota, joka on urheilulukio. Urheilun ja opiskelun yhdistäminen on siis toiminut hyvin. Itse koulunkäyminenkään ei ole tuottanut ongelmia. Opinnot ovat jo ylittäneet puolenvälin, vaikka suunnitelmissa onkin kuluttaa koulunpenkkejä puolivuotta normilukiolaista kauemmin.

Siirrytään urheilublogissa itse aiheeseen. Miten talven harjoituskausi on onnistunut omasta mielestäsi?

-Huonosti. Lähes päivittäin kysytty kysymys on ollut "treenatakko vai eikö treenata?". Takana on paha ylikunto. Ajoittain olen joutunut epäilemään, onko se nyt todellakin ohi. On talveen toki mahtunut onnistuneitakin treenejä. Pari viikkoa sitten kotiuduin hyvältä etelänleiriltä ja osa Suomessakin tehdyistä treeneistä on lupaillut ihan hyvää.

Onnistuneet harjoitukset ovat kestävyysjuoksun suola, ja ne ovat vain ja ainoastaan omaa ansiota. Saat kuitenkin jatkaa hyvillä mielin kevääseen. Millaisia suunnitelmia sinulla on lähitulevaisuuden varalle?

-Vaikee kysymys! Lähitulevaisuuden aion viettää kestävyysjuoksun ehdoilla. Siinä sivussa olisi ensinnäkin takoitus kirjoittaa ylioppilaaksi. Valmistumisen jälkeen minulla on puolikas välivuosi. Sillon olisi tarkoitus päästä joksikin aikaa töihin, tai sitten toteutan yhden unelmani lähtemällä Amerikkoihin juoksemaan. Seuraavaksi pitäisi miettiä jatko-opiskelupaikkaa. Näillä näkymin suuntaan yliopistoon, mutta vielä en uskalla yhtään sanoa, mitä sitten siellä. Todennäköisesti edessä on kuitenkin omilleen muuttaminen.

Entä urheilulliset tavoitteet?

-Urheilun puolella tärkeintä olisi saada aikaan ehjiä harjoituskausia. Ensinnäkin haluan saavuttaa tason, jossa olen ennen ollut, ja palata takaisin lähellä oman ikäluokkani Suomen kärkeä. Muutaman vuoden sisällä pitäisi pystyä pärjäämään jollain tavalla myös aikuisten sarjoissa. Ensi kesänä tähtäin on Kuopion Kalevan kisojen 3000m estejuoksussa.

Haluatko lähettää lopuksi omia terveisiä?

-Haluan kiittää kaikkia, jotka ovat koittaneet potkia minua eteenpäin sillon, kun homma on tuntunut ihan epätoivoiselta! Ja iso kiitos myös kaikille lukijoille, jotka jaksavat blogia seurata! :)

Kiitoksia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti