keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Pieni takaisku

Nyt olen ottanut jo lähes viikon kevyesti ulkomailta palaamisen jälkeen. Kilometrejä on kertynyt suurin piirtein saman verran kuin etelässä viimeisellä aamulenkillä. Pikkuhiljaa alkaisi mieli tehdä jo päästä tekemään kunnollisia juoksutreenejä. Matkassa on vaan yksi mutta. Vanhat tutut penikat.

Kun alkuvuodesta aloitin juoksemisen pitkän tauon jälkeen, penikat ärtyivät tästä uudesta lajista, mikä on ihan normaalia. Etelään siis lähdin kipeillä koivilla. Muutaman kerran kävi mielessä, pystynkö/uskallanko juosta siellä kunnolla ollenkaan. En tiedä johtuuko lämpimämmästä ilmasta vai mistä, mutta koneen laskeuduttua Las Palmasiin, jalat olivat lähes oireettomat koko reissun ajan. Samoin kävi viime vuonna. Leirillä pystyn juoksemaan, mutta Suomeen palattaessa todellisuus paljastuu. Vaiva ei onneksi ole tällä hetkellä hirveän paha, mutta en halua sen pahenevan yhtään. Kokemuksen kautta olen ymmärtänyt, että penikat täytyy hoitaa kuntoon, ennen kuin jalat ovat siinä kunnossa, että kävely sattuu. Jalkojen lepuuttaminen on nyt vain niin vaikeaa, kun juoksu muuten alkaisi tuntua paremmalta!

Pakko sanoa, että tässä on nyt kyseessä yksi turhauttavimmista vaivoista, mitä tiedän. Normaalisti vammat häviävät levossa, ja niin varmaan penikatkin, mutta kappas vaan, pitkän levon jälkeen juoksemista aloittaessa ne kipeytyvätkin uudestaa! Useampaan kertaan olen tullut miettineeksi, että jos lääketiede kerran on muka niin kehittynyttä, miten voi olla mahdollista, että kukaan ei oikeastaan tiedä, miten niinkin yksinkertaista, mutta niin ärsyttävää vaivaa kuin penikoita pitäisi hoitaa? Joka toinen käskee lepuuttamaan ja antamaan olla rauhassa, joka toinen käymään hierojalla repimässä ne auki. Niin mihin sitä sitten pitäisi uskoa?? Itse olen kyllä ensimmäisen kannalla, siitä ei koidu ainakaan mitään lisävahinkoa. Yleensä koitan saada parannusta aikaan venyttämällä pohkeita ja nilkkoja, sekä käyttämällä kylmää. Tälläkin viikolla on tullut sekä käytyä hangessa seisomassa että kuskattua jäätä sisällä. En tiedä onko näittenkään keinojen toimivuudesta mitään lääketieteellistä näyttöä, mutta ei niistä ehkä haittaakaan ole, ja yrittänyttä ei laiteta!

Kuvista näkee, miten tilanteet voivat muuttua vain viikossa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti