sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Puoliväli ohitettu

Elikkä nyt on reilu viikko vietelty leirielämää. Vajaa viikko vielä jäljellä.  Alkuleiristä esiintynyt juoksun kulkemattomuus on haihtunut kuin taikaiskusta, ja juoksu tuntuu paremmalta lenkki lenkiltä. Mitään pahempaa väsymystä ei ole ilmennyt kohtuu runsaista kilometreistä huolimatta.

Olosuhteetkin ovat olleet kunnossa.  Aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta mutta aamu- ja iltapäivisin on juuri sopiva treenisää.  Treenata on voinut niin hiekkatiellä, puistossa, asfaltilla, dyyneillä kuin urheilukentälläkin. Vaikka kenttä onkin muuttunut maksulliseksi, olemme toistuvasti onnistuneet keplottelemaan itsemme sisään maksutta, ja vielä ihan laillisin keinoin. Miinuksena lenkkireiteille pitää mainita vessojen vähyyden, monesti joutuu juoksemaan liki 10km sellaisen löytääkseen. Lisäksi olemme joutuneet huomaamaan, että paikallisen kasinon pitäjät eivät hypi riemusta, kun pari hikistä, lyhyttoppista juoksijaa ryntää sisään vessan perässä…


Juoksua on kertynyt määrällisesti ehkä turhankin paljon, mutta sekaan on kyllä sopinut kovempaakin juoksua mm tonnien ja vk:n muodoissa. Eikä kilometrit muutenkaan ole olleet tasavauhtisia, vaan ne ovat taittuneet niin kolmosella, nelosella, vitosella kuin kutosellakin alkavilla kilometrivauhdeilla.  Juoksuvauhtini eivät vielä ole hurraahuutoja aiheuttaneet, mutta ilmeisesti olen kuitenkin parempaan suuntaan menossa. Kovemmat treenit ovat alkaneet tuntua ”oikealla” tavalla pahalta.Urheilun ulkopuolinen leirielämä on sekin sujunut mukavasti. Reissun alkupuolella teimme ”listan” asioista, jotka haluamme tämän pariviikkoisen aikana kokea. Taksilla ja bussilla ajeleminen, hienossa kahvilassa kahvittelu, frozen yogurtin maistaminen, Sahara Playassa ruokailu, apteekissa asiointi, terveyskeskuskäynti ja pizzan syöminen. ”Suoritettu”-merkintä uupuu enää bussikyydin sekä pizzan perästä.


Ei se väärin oo, jos urheilijalla on vähä näläkä.


Pakko vielä todeta, miten hullua kansaa suomalaiset ovat. Tänä iltana suuntasimme Playa de Inglesiin toivonamme löytää joku pikkuinen suomalainen paikka, josta voisi ehkä seurata Putouksen finaalilähetystä. Yllätykseksemme jokainen jotenkin suomalaisuuteen kytköksissä oleva paikka oli niin täynnä yleisöä, ettei meinannut sekaan sopia. Kuka oikeasti haluaa ulkomailla istua suomalaisessa kahvilassa suomalaisten seassa katsoen suomalaista telkkaria? No, ahtauduimme kuitenkin itsekin sekaan puoleksitoista tunniksi, ehkä kaikkein hulluimpina.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti