perjantai 28. maaliskuuta 2014

Vuorostaan Kallen haastattelu

Kevät on jo pitkällä. Miten harjoituskausi on sujunut, ja ovatko tavoitteet jo korkealla kesää ajatellen?

Vältyin talvella suuremmilta vaivoilta, ja sekä määrää että tehoa on tullut selvästi aiempaa enemmän. Harjoitusvauhdit ovat parantuneet jokaisella osa-alueella selvästi. Lähden siis kesään luottavaisin mielin. Harjoitussuunnitelman ylälaitaan 800m tavoitteeksi on kirjattu 1.57,50, mutta lähtökohtaisesti pitäisi pystyä juoksemaan liukuhihnalta alle kahden minuutin aikoja.

Olet ilmeisesti saanut juuri viimeisetkin kirjoitukset kirjoiteltua, ja kesään mennessä pitäisi olla lukion päättötodistus käsissä. Menivätkö kirjoitukset toivotulla tavalla?

Suoritin tiistaina viimeisen pakollisen liikunnan kurssin. Lukio on siis ylioppilastutkintolautakunnan Stetson & Harrison- menetelmällä saatavia arvosanoja vaille valmis. Alustavavien pisteiden valossa sarja 2xE, 2xM ja 2xC on todennäköisin vaihtoehto ylioppilastodistukseen. Olin siis hyvää keskitasoa ja sen pitäis riittää opiskelupaikan saamiseen. Ei tarvitse olla kovin pettynyt. 

Mikä saa sinut harrastamaan kestävyysjuoksua? Jos et harrastaisi, mitä ajattelisit tekeväsi?

Sattumalta katsoimme juuri kuvaa P9-sarjan Pm-maastojuoksuista, jotka olivat ensimmäiset kilpailuni. Harrastin jo lapsena paljon liikuntaa, ja satuin voittamaan. Siitä se lähti ja tässä ollaan. Tärkeitä olivat myös Säästöpankin Rolle- maastojuoksut, joihin kaikki osallistuivat ja numeroa vastaan sai hillomunkin palkinnoksi.

Pelasin jääkiekkoa aina B-junioreihin asti. Päätin panostavani täysillä Pohjola-leiriin asti. En kuitenkaan tullut valituksi leirille. Selityksenä voisin kertoa murtaneeni kylkiluuni turnauksen ensimmäisessä vaihdossa ja pelanneeni viikonlopun kipeällä kyljellä. Sisuuntuneena keskityin juoksuun. Jos en juoksisi, pelaisin todennäköisesti vielä jääkiekkoa.

Mainitse tähän mennessä a) paras saavutuksesi/tuloksesi b) mieleenpainunen kisa c) tavalla tai toisella pieleenmennein kisa


Paras kilpailuni on ollut Espoon M17 SM-kisojen 800m. Juoksin alkueräni neljänneksi ajalla 2.00,35 ja selvitin tieni finaaliin kahdeksan parhaan joukkoon ollen lopulta finaalin 7. 

Mieleenpainuneimmaksi kilpailuksi on pakko nostaa kaikki kolme Itä-Suomi, Pietari ja Karjala- alueottelua. Urheilullisesti kilpailut eivät ole olleet menestyksekkäitä, mutta ryhmähenki on ollut uskomatonta. Nuorille urheilijoille voin kokemuksen syvällä rintaäänellä sanoa; harjoitelkaa päästäksenne alueotteluun!

Olen epäonnistunut usein. Viimeisimpänä muistissa on viimekesän kotikisat suomenmestaruuksista taisteltaessa. Muutama kuukausi kilpailujen jälkeen selvisi, että olin ollut 19. Viimekesän pettymyksiin on vaikea löytää syytä, mutta toisaalta olen sanonut ettei urheilussa olekaan kuin kaksi sarjaa; MYL ja NYL. Tärkeimmät kilpailut ovat vasta tulossa. 

Miten kulutat vapaa-aikaasi?

Joskus illalla kotiin tullessa esitän vastakysymyksen. "Minkä vapaa-aikani?" Vuodessa on hieman vajaat 9000 tuntia. Viimeisen vuoden aikana koulu on vienyt 1500 tuntia, töihin matkoineen 800 tuntia ja varustehuoltoineen urheiluun lähes yhtäpaljon. Kun vähennetään yhdeksäntunnin yöunet päästään tilanteeseen, jossa "pakollisten menojen" jälkeen olen ollut menossa lähes puolet hereilläoloajastani. 

Nyt vapaa-aikaa on jäänyt koulun loputtua huomattavasti enemmän. Kuuntelen paljon musiikkia ja katson elokuvia. Kevään kynnyksellä myös pyöräilykausi on päässyt alkuun ja on ilo seurata omien suosikkien edesottamuksia Eurosportilta kestävyysurheilun kuningaslajissa. Menevän elämän vastapainoksi ei tarvitse ihmeellisempää äksöniä. Riittää kun saa rentoutua rauhassa.

Kiitos ja menestystä tulevalle kisakaudelle

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti